Welkom  bij Café Nostra. Vijf generaties ervaring met het produceren van koffie. Geniet van onze gourmet  koffie (specialty coffee). Een reis van smaken en geuren. Van een krachtige ochtendkoffie tot een koffie met chocolade-,  bloemen-,  noten-, of fruittonen.

De overgrootvader van mijn moeder, Teófilo Vega, begon in 1854 met zijn eerste koffieplantage in San Juan del Murciélago ten noorden van San José, Costa Rica. Later breide de familie Vega dit uit naar meerdere plantages, te weten La Conga, La Arenilla, Los Sitios en El Bajillo.

De grootouders van mijn vader, José Ignacio Ballar en Margarita Timoner, emigreerden naar Costa Rica in 1887. Zij gingen op zoek naar een nieuw en beter leven en lieten hun geliefde Mallorca achter.  Na een reis van anderhalf maand kwamen ze aan in Costa Rica. Op dat moment was de koffieproductie, in Costa Rica, al een bloeiende industrie. Mijn overgrootouders pakten deze kans met beide handen aan. Met hard werken, leren en hun tomeloze inzet, produceerden ze één van de beste koffie van Costa Rica.

De koffieproductie, heeft in al die jaren, veel betekend in het leven van onze familie. Wij zijn geïnspireerd door onze familiehistorie en willen deze traditie voortzetten. Vooral oma, Mama Vega, heeft ons geleerd om gemotiveerd te werken voor de toekomst. Mijn broer Arturo, in Hawaii, en ik, Alberto in Nederland, zijn er trots op, om te werken met koffie en zo onze  'koffie'-geschiedenis in leven te houden en blijvend te verbeteren.

Op deze manier ontstond Café Nostra (Onze Koffie). Café Nostra bezit eigen plantages in Kona, Hawaii, land van een exclusieve gourmet koffie. Uit het land van vulkanen, hebben we strategische allianties met de beste koffie producenten over de hele wereld.  Zo bieden wij onze klanten koffie van erg goede kwaliteit, gestoeld op ervaring, traditie en met liefde geteeld.

We zijn Café Nostra, Kona, Hawaii.

Ik ben getrouwd met  een Nederlandse. Samen importeren en distribueren we de koffie. Mijn tweelingbroer en zijn vrouw produceren de koffie en dragen zorg voor de plantages in Hawaii. We zijn beide afgestudeerd bioloog met specialisatie in ecologie en duurzame ontwikkeling. We ontwikkelen nieuwe methoden voor het kweken van de planten op een ecologisch verantwoorde wijze. Deze manier van produceren willen we delen en we geven wereldwijd professioneel advies aan onze collega's hierover.

Op de Koffieplantage wordt niet gespoten, biologische landbouw.

Café Nostra biedt  naast onze eigen koffieblends Mama Vega, Kompas en Alba Nostra,de beste koffie gourmet van de wereld. Ons doel is om onze klanten een hoge kwaliteit verse gourmetkoffie te bieden, van de plantage naar uw huis. Op deze manier krijgt u de verschillende smaken, aroma's en tonen te proeven, van de beste en unieke koffieregio's ter  wereld.

Onze koffieblends