- RISTRETTO
Koffie Ristretto (koffie beperkt) is een koffie die korter is dan de espresso, met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie (7-9 gr.) maar de helft van het water van de espresso (15 ml.) Vanwege de beperkte of "ristretto" volume van de koffie krijgen we een koffie met minder componenten. Het resultaat is een intense en aromatische koffie en wat minder cafeïne.
INGREDIËNTEN
Bereid uw Ristretto
Veel plezier!
- ESPRESSO
De klassieke Italiaanse koffie. Voor de juiste bereiding, laat u het hete water door de gemalen geperste koffie lopen in ongeveer 25 seconden. De espresso krijgt een lekkere, romige laag crème, hazelnoot kleurig (roodachtig bruin) en 2 - 3 millimeter dik. Het resultaat is een plezierige smaak van 30 ml koffie.
INGREDIËNTEN
Bereid uw Espresso
Veel plezier!
- KOFFIE
Bereid uit een espresso extractie maar met een groot volume water (80 - 110 ml). Niet te verwarren met de "Koffie Americano", dat is een normale espresso en hier voeg je warm water toe.
INGREDIËNTEN
Bereid uw Koffie
Veel plezier!
- KOFFIE MET MELK
Koffie en melk. Een van de meest voorkomende dranken. De verhouding koffie - melk is afhankelijk van de lokale gewoonten.
INGREDIËNTEN
Bereid uw Koffie met melk
Veel plezier!
- MACCHIATO
De Espresso Macchiato (gevlekte espresso), bestaat uit een espresso met daarop een kleine hoeveelheid warme geschuimde melk. Men zegt dat de Italiaanse obers deze naam gaven aan de koffie tijdens de bestellingen aan de barista om deze te kunnen onderscheiden van de espresso.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
Veel plezier!
- LATTE MACCHIATO
Gevlekte melk of een soort koffie verkeerd. Een specialiteit waarin een espresso geserveerd wordt met warme melk én geschuimde melk. Het bestaat uit drie lagen: een onderlaag met warme melk, een bovenlaag met geschuimde melk en een tussenlaag met een espresso.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
Omdat de hete melk een hogere dichtheid heeft dan een koffie espresso, drijft de koffie op de hete melk, terwijl de geschuimde melk de bovenlaag is. Giet in het glas de hete melk en de geschuimde melk tot de rand, giet daarna langzaam de espresso erbij.
Veel plezier!
- CAPPUCCINO
Cappuccino is vernoemd naar de kleur van de kleding van de kapucijner monniken ( "Cappuccio" betekent capuchon in het Italiaans). Het is een typisch Italiaanse drankje, maar over de hele wereld bekend.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
Maak eerst de espresso en giet daarna langzaan de geschuimde melk in het midden van de mok.
Veel plezier!
- KOFFIE, CAFÉ BOMBON
Het is een soort koffie, oorspronkelijk uit de Spaanse regio Alicante.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
Giet wat gecondenseerde melk in het glas of mok. Je kunt zo veel van de gecondenseerde melk gebruiken als je wilt, maar houd nog genoeg ruimte voor de koffie over. De volgende stap is de espresso zetten en deze langzaam in de mok gieten. Tenslotte decoreert u de koffie met de geschuimde melk.
Veel plezier!
- IRISH COFFEE
Irish coffee is een koffie-combinatie, bestaande uit Ierse whisky, suiker en slagroom.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
- Verwarm de whisky met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.
- Doe in het glas, waarin je de Irish Coffee gaat opdienen.
- Maak de koffie en met de hulp van een lepel giet u de koffie langs het glas, zodat de koffie niet direct op de whisky valt.
- Tot slot voegt u de slagroom toe.
Veel plezier!
- SCOTTISH COFFEE
Scotch Coffee is een koffie-combinatie, bestaande uit Scotch whisky, suiker en vanille-ijs.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
- Verwarm de whisky met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.
- Doe in het glas, waarin je het opdient
- Maak de koffie en met behulp van een lepel giet u de koffie langs het glas, zodat de koffie niet direct op de whisky valt.
- Tot slot voegt u het vanille-ijs toe
Veel plezier!
- SPAANSE KOFFIE, CAFÉ CARAJILLO
Café carajillo is een koffie-combinatie, bestaande uit Spaanse brandy en suiker.
INGREDIËNTEN
VOORBEREIDING
- Verwarm de brandy met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.
- Doe in het glas, waarin je de café carajillo gaat opdienen.
- Maak de koffie en met behulp van een lepel giet u de koffie langs het glas, zodat de koffie niet direct op de brandy valt.
- Tot slot voegt u de koffie toe.
Veel plezier!