- RISTRETTO

Koffie Ristretto (koffie beperkt) is een koffie die korter is dan de espresso, met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie (7-9 gr.) maar de helft van het water van de espresso (15 ml.) Vanwege de beperkte of "ristretto" volume van de koffie krijgen we een koffie met minder componenten.  Het resultaat is een intense en aromatische koffie en wat minder cafeïne.

INGREDIËNTEN

  • Kleine beker.
  • 15 - 20 ml espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.

Bereid uw Ristretto

Veel plezier!

 

- ESPRESSO

De klassieke Italiaanse koffie. Voor de juiste bereiding, laat u het hete water  door de gemalen geperste koffie lopen in ongeveer 25 seconden. De espresso krijgt een lekkere, romige laag crème, hazelnoot kleurig (roodachtig bruin) en 2 - 3 millimeter dik. Het resultaat is een plezierige smaak van 30 ml koffie.

INGREDIËNTEN

  • Kleine beker.
  • 30 ml espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.

Bereid uw Espresso

Veel plezier!

- KOFFIE


Bereid uit een espresso extractie maar met een groot volume water (80 - 110 ml).  Niet te verwarren met de "Koffie  Americano", dat is een normale espresso en hier voeg je warm water toe.

INGREDIËNTEN

  • Medium beker.
  • 80 - 110 ml espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.

Bereid uw Koffie

Veel plezier!

- KOFFIE MET MELK


Koffie en melk. Een van de meest voorkomende dranken. De verhouding koffie - melk is afhankelijk van de lokale gewoonten.

INGREDIËNTEN

  • Groot beker.
  • 80 - 110 ml espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Naar uw smaak warme melk  eventueel suiker.

Bereid uw Koffie met melk

Veel plezier!

 

-  MACCHIATO

De Espresso Macchiato (gevlekte espresso), bestaat uit een espresso met daarop een kleine hoeveelheid warme geschuimde melk. Men zegt dat de Italiaanse obers  deze naam gaven aan de koffie tijdens de bestellingen aan de barista om deze te kunnen onderscheiden van de espresso.

INGREDIËNTEN

  • Beker van 100 ml.
  • 40 ml. Espresso.
  • Hete geschuimde melk.

VOORBEREIDING

  • Maak een espresso van 40 ml met koffiebonen van Café Nostra.
  • Schuim  de melk op en met een lepeltje zet de geschuimde melk op uw koffie.

 Veel plezier!

 

- LATTE MACCHIATO


Gevlekte melk  of een soort koffie verkeerd. Een specialiteit waarin een espresso geserveerd wordt met warme melk én geschuimde melk.  Het bestaat uit drie lagen: een onderlaag met warme melk, een bovenlaag met geschuimde melk en een tussenlaag  met een espresso.

INGREDIËNTEN

  • Beker of glas van 220 -300 ml.
  • 45 -50 ml. Espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Hete melk.
  • Hete geschuimde melk.

VOORBEREIDING

Omdat de hete melk een hogere dichtheid heeft dan een koffie espresso, drijft de koffie op de hete melk, terwijl de geschuimde melk  de bovenlaag is. Giet in het glas de hete melk en de geschuimde melk tot  de rand, giet daarna langzaam  de espresso erbij.

 Veel plezier!

 

- CAPPUCCINO


Cappuccino is vernoemd naar de kleur van de kleding van de kapucijner monniken ( "Cappuccio" betekent capuchon in het Italiaans). Het is een typisch Italiaanse drankje, maar over de hele wereld bekend.

INGREDIËNTEN

  • Mok of glas van  140 - 200 ml.
  • 45 -50 ml. Espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Warme geschuimde melk.

 VOORBEREIDING

Maak eerst de espresso  en giet daarna langzaan de geschuimde melk in het midden van de mok.

 Veel plezier!

 

- KOFFIE, CAFÉ BOMBON


Het is een soort koffie, oorspronkelijk uit de Spaanse regio Alicante.

INGREDIËNTEN

  • Mok of glas van  100 - 150 ml.
  • 45 -50 ml. Espresso.
  • 7 - 9 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Gecondenseerde melk.
  • Warme geschuimde melk.

 VOORBEREIDING

Giet wat gecondenseerde melk in het glas of mok. Je kunt zo veel van de gecondenseerde melk gebruiken als je wilt, maar houd nog genoeg ruimte voor de  koffie over. De volgende stap is de espresso zetten en deze langzaam in de mok gieten. Tenslotte decoreert u de koffie met de geschuimde melk.

Veel plezier!

 

- IRISH COFFEE


Irish coffee is een koffie-combinatie, bestaande uit Ierse whisky, suiker en slagroom.

 

INGREDIËNTEN

  • Mok of glas van  150 - 200 ml.
  • 50 -60 ml. Espresso.
  • 8 - 10 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Ierse whisky
  • 15 gr - 20 gr suiker.
  • Slagroom.

 

VOORBEREIDING

 

- Verwarm de whisky met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.

- Doe in het glas, waarin je de Irish Coffee gaat opdienen.

- Maak de koffie en met de hulp van een lepel  giet u de koffie langs het glas, zodat de koffie niet  direct op de whisky valt.

- Tot slot voegt u de slagroom toe.

 

Veel plezier!

 

-  SCOTTISH COFFEE


Scotch Coffee is een koffie-combinatie, bestaande uit Scotch whisky, suiker en vanille-ijs.

INGREDIËNTEN

  • Mok of glas van  150 - 200 ml.
  • 50 -60 ml. Espresso.
  • 8 - 10 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Scotch whisky
  • 15 gr - 20 gr suiker.
  • vanille-ijs.

 

VOORBEREIDING

 

- Verwarm de whisky met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.

- Doe in het glas, waarin je het opdient

- Maak de koffie en met behulp van een lepel  giet u de koffie langs het glas, zodat  de koffie niet direct op de whisky valt.

- Tot slot voegt u het vanille-ijs toe

 

Veel plezier!

 

-  SPAANSE KOFFIE, CAFÉ CARAJILLO  


Café carajillo is een koffie-combinatie, bestaande uit Spaanse brandy en suiker.

 

INGREDIËNTEN

  • Mok of glas van  100 - 150 ml.
  • 45 -50 ml. Espresso.
  • 8 - 10 gram vers gemalen koffie Café Nostra.
  • Spaanse brandy
  • 15 gr - 20 gr suiker.

 

VOORBEREIDING

 

- Verwarm de brandy met suiker en roer goed totdat alle suiker opgelost is.

- Doe in het glas, waarin je de café carajillo gaat opdienen.

- Maak de koffie en met behulp van een lepel  giet u de koffie langs het glas, zodat de koffie niet  direct op de brandy valt.

- Tot slot voegt u de koffie toe.

 

Veel plezier!